Best renderende spaarrekening van België verlaagt rente (maar behoudt koppositie)

Shutterstock
Santander Consumer Bank verlaagt op 1 november de rente op haar spaarboekje Vision+, het best renderende boekje op de Belgische markt. Dat meldt de gespecialiseerde site Spaargids.be en de klantendienst van de Spaanse bank bevestigt het nieuws.

Nu levert het boekje nog 0,15 procent basisrente en 0,65 procent getrouwheidspremie op, of in totaal 0,80 procent. Op 1 november wordt dat 0,05 procent plus 0,55 procent, of samengeteld 0,60 procent.

Voorsprong

Uit de gegevens van vergelijkingssite Spaargids.be blijkt dat het Vision+ boekje daarmee het best renderende op de Belgische markt blijft, maar de voorsprong op de achtervolgers wordt wel kleiner. MeDirect heeft bijvoorbeeld een spaarrekening met 0,55 procent rente (0,05+0,50 procent). 


Bijna alle grootbanken hanteren vandaag het wettelijke minimum van 0,01 procent basisrente en 0,10 procent getrouwheidspremie. Kleine nichespelers scoren soms een beetje beter, maar snoeien nu ook fors in hun rendement. Spaargids.be ging op zoek naar de spaarrekeningen met het beste rendement. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Vrancken

    Banken , het slijk der aarde. Hebben ons in de crisis gestort en hun klanten niets meer gegund. Bestelen ons ter plaatse. Nieuwe crisis staat voor de deur.

  • Gino Denil

    Gewoon wat extra besparen als compensatie. Er zijn altijd nog wel een paar goedkopere alternatieven en ook wat nutteloze uitgaven die geschrapt kunnen worden. Het hoeft zelfs niet ten koste van wat comfort te zijn.

  • Georges Vande Velde

    Ik heb de beste , niet bij de bank of andere instelling. Ze mogen hun kleingeld houden ! Vijftig jaar geleden was alles koek en ei , ze overtuigden iedereen om een rekening te openen inclusief spaarrekening. Nu iedereen vast zit aan de banken bestelen ze u dat het geen naam heeft !