Besix heeft meerderheidsbelang in Australische Watpac beet

CEO van Besix, Rik Vandenberghe.
Photo News CEO van Besix, Rik Vandenberghe.
De Belgische bouwgroep Besix heeft de controle verworven bij het Australische (mijn)bouwbedrijf Watpac. Besix kon met zijn eind oktober gelanceerde overnamebod voldoende aandeelhouders overtuigen om zijn belang uit te breiden tot meer dan de helft, zo meldt Watpac op zijn website.

Besix herlanceerde eind oktober een bod op Watpac van 0,92 Australische dollar per aandeel, of 123 miljoen Australische dollar (ongeveer 78,9 miljoen euro) in totaal. Een eerste bod was in juni weggestemd, maar ditmaal had Besix de steun van de onafhankelijke bestuurders van Watpac.

Dankzij het bod kon Besix - bekend van de bouw van ‘s werelds hoogste toren, de Burj Khalifa in Dubai - zijn belang de voorbije weken uitbreiden van 28 naar meer dan 50 procent. Maandag had Besix 51,45 procent van de aandelen van Watpac in handen, zo meldt het Australische bedrijf. Besix heeft beloofd Watpac als een aparte entiteit te behouden, met behoud van de merknaam.

Het bod loopt nog tot 3 december, tenzij het verlengd wordt. Besix stapte in 2013 in Watpac. Het nam in eerste instantie een belang van 15 procent.

Watpac heeft zijn hoofdkwartier in Brisbane. Het Australische bouwbedrijf telt zo’n duizend werknemers. Het stapelde de laatste jaren de verliezen op. Besix wil de controle over Watpac verwerven om schoon schip te maken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.