Benzineprijs Venezuela: 3 miljoen liter voor een euro

Topgear
Voor één hele euro koop je in Venezuela 3.022.601 liter benzine. Wil je benzine met octaangetal 95, dan krijg je 503.766 liter voor je euro. De oorzaak? Hyperinflatie.

Ja, er zit veel olie in de grond in Venezuela – alleen Saoedi-Arabië schijnt nog net iets meer te hebben. Maar dat rechtvaardigt nog niet de lage prijs van de  benzine in dat land. De werkelijke oorzaak zit 'm volgens Topgear.nl in de inflatie.

Als je 6 bolivar door de gemiddelde wisselkoers-calculator gooit, komt er simpelweg 0,0 euro uit. De munt daalde zo hard in waarde dat je nu 3,5 miljoen bolivar krijgt voor 1 dollar. Een kopje koffie kost in Venezuela meer dan één miljoen. Meedoen aan 'Miljonair' op VTM loont dan ook voor geen meter.

De oorzaak zit 'm in de hyperinflatie. Het is zelfs zo erg dat de regering van Venezolaanse president Nicolás Maduro besloten heeft simpelweg nullen te schrappen. Een busritje van 40.000 bolivar wordt nu gewoon opgeschreven als 0,4 bolivar. Nu alleen nog even die benzine hier zien te krijgen.
50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Harmsen

  Wij hebben geen hyperinflatie maar hyper-belastingen met te veel politiekers en parlementen.

 • Marco Maerten

  Christian,u bent aan het dwalen,vakbonden hebben in Belgie maar weinig te zeggen,want de lijnen van VBO liggen bij onderhandelingen allang vast en vakbonden moeten blij zijn met de kruimels...hopelijk komt u nooit in een situatie terrecht waarbij u de vakbond goed nodig zal hebben,want het patronaat neemt heel de boel volop over!

 • piet devlieger

  Kan België niet snel een pak tankers daar naartoe sturen ? Spotgoedkoop inkopen en hier heel duur verkopen - goed voor de staatskas.

 • Christian Alex

  Venezuela wordt dan ook al enige tijd geregeerd door vakbondsbonzen. Hun recepten verschillen niet zoveel van onze vakbonden, zoals blijkt uit de voorstellen van Kris Peeters.

 • johan dietens

  schandalig en hier word je uitgemolken door de mafia regering