Belgische vastgoedgroep bouwt gigantisch distributiecentrum van 35.000 vierkante meter in Nederland

Illustratiebeeld.
Montea Illustratiebeeld.
De Belgische vastgoedgroep Montea bouwt in Nederland een complex van 35.000 vierkante meter. Het is een uitbreiding van de huidige site van het Nederlands-Duitse DocMorris, "een van de grootste online apotheken van Europa", die tot een schaalvergroting moet leiden, stelt de groep in een persbericht.

De site ligt vlakbij het drielandenpunt met België en Duitsland. Het distributiecentrum wordt volgens Montea het op één na grootste in Europa en zal zowat 80.000 medicijnen per dag kunnen versturen, drie keer meer dan vandaag. De vastgoedgroep blijft eigenaar van de site en verhuurt het complex voor vijftien jaar aan DocMorris. 

Volgens de vastgoedgroep zijn online apotheken "booming business". Zo boekte DocMorris tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 291 miljoen euro, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar 210 miljoen euro was, klinkt het.

Volgens Jo De Wolf, CEO van Montea, geeft de Belg vandaag nog de voorkeur aan de expertise en vertrouwelijkheid van zijn apotheker. "Maar daar komt stilaan verandering in. Zo bestellen steeds meer chronische patiënten - die altijd dezelfde medicatie nodig hebben - vandaag reeds hun producten online. Maar ook andere patiënten beginnen al online geneesmiddelen te bestellen", zegt hij.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gilbert Vermeersch

  Spijtig maar het is beter over de grens. Er moeten nog veel wetten aangepast, veranderen bij ons. Als er ergens een vreemde kwakker iets niet wil on zn omgeving kunnen we 10/20jaar processen.

 • pol Van den Berghe

  ook de medicijnen die de gewone apotheek niet of moeilijk kan krijgen??????

 • jean bormans

  zo gaat dat in nederland en frankrijk ,aan uitbreiding toe terwijl hier 5ministers en de rest van zelf verkaarde experten nog over de EERSTE bouwvergunning aan t melken zijn

 • Jan Harmsen

  Online is veel goedkoper en je hebt het ook de volgende dag. Ga allang niet meer naar de dure Belgische apotheek.