Belgische piloten ingezet om staking in Nederland te breken

Photo News
Belgische piloten die als zelfstandige bij Ryanair aan de slag zijn, werden door de Ierse lagekostenmaatschappij gevraagd om vandaag in Nederland vluchten uit te voeren en zo de staking te breken. Dat berichten verschillende media en wordt bevestigd bij de vakbond CNE. 

Pas gisteren was duidelijk dat ook de Nederlandse piloten aan de staking van vandaag zouden deelnemen. De rechtbank zette daarvoor het licht op groen. 

Maar Ryanair reageerde meteen door te stellen dat de vluchten in Nederland zouden uitgevoerd worden zoals voorzien. Op de luchthaven van Eindhoven deed ze daarvoor een beroep op zelfstandige piloten uit ons land, bevestigt Didier Lebbe van de CNE.

"Valse zelfstandigen"

"Sommigen wilden niet gaan, maar werden ertoe verplicht door hun statuut. We weten dat het om valse zelfstandigen gaat. De sociale inspectie heeft dit al aangekaart. Maar er beweegt niets en dus blijft Ryanair er gebruik van maken," hekelt de vakbondsafgevaardigde.

Vandaag werd er door Ryanair-piloten gestaakt in België, Duitsland, Ierland, Nederland en Zweden. Op 25 en 26 juli voerde ook het cabinepersoneel al actie, in ons land, naast Portugal, Italië en Spanje. Omdat België het enige land is waar alle personeelscategorieën al staakten, vreest de vakbond dat we in het vizier van de directie zitten.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Belgische ratten dus.....

 • roland peeters

  Maar waarom zwijgen de piloten dat ze staan aan te schuiven om in Ierland ingeschreven te worden omdat ze daar veel minder belastingen moeten betalen!!Hetzelfde in Luxemburg,Monaco,enz.

 • Gilbert Vermeersch

  Er bestaat gevaar voor het verlies 80% van alle normaal betaalde werkplaatsen. Bovendien doet iedereen wat hij wil, toch? Misschien moeten zij verder hun huis of auto afbetalen, als zij dan door opgedrongen stakingen niet aan de slag kunnen.. tja.. Nuchter denkende Hollanders pakken het economisch weer beter aan. Arm stakend België.

 • Jef Lois

  Als je als zelfstandig piloot gaat vliegen ben je dan geen schijnzelfstandigen of telt dit alleen voor de gewone werkman?

 • paul walravens

  Als je als vakbond altijd maar het onderste uit de kan vraagt, Dan breekt de kan! Als Ryanair failliet gaat of stopt, weer zoveel jobs verloren ! Vakbonden vinden dat niet erg, Elke werkloze is kassa kassa ! Niet te verwonderen dat ze de vakbonden liever buiten houden. Wat natuurlijk niet belet de geldende regels van tewerkstelling te respecteren, zelfs voor Ryanair !