Belgische economie groeit sneller in derde kwartaal

BELGA
De Belgische economie heeft het in het derde kwartaal beter gedaan dan in de eerste twee kwartalen. Volgens een eerste raming van de Nationale Bank groeide het bruto binnenlands product (bbp) met 0,4 procent, na een nulgroei in het eerste kwartaal en 0,3 procent vooruitgang in het tweede kwartaal.

De Nationale Bank publiceerde ook meer details over het tweede kwartaal. Zo blijkt dat de toegevoegde waarde steeg in de diensten (+0,5 procent) en de bouw (+0,3 procent), maar daalde in de industrie (-0,4 procent). De binnenlandse werkgelegenheid groeide dan weer met 13.200 personen (+0,3 procent) ten opzichte van het voorgaande kwartaal.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • erik evenepoel

  Dat is dan te danken dat er geen regering was.

 • Geert Landsman

  Allemaal subsidiebaantjes en regeltjes die ze gemaakt hebben om de bevolking te doen kopen. Zoals de hoge belastingen op Dieselwagens door middel van leugens. Toch doet een Diesel nog altijd 2x zoveel km's op 1 liter en stoot veel minder uit dan Benzine of Elektriciteit. Mochten we GTL tanken in de Diesel dan is de uitstoot quasi 0, maar dat past niet in hun beleid ons te doen spenderen. Zodra mensen dit door hebben dondert alles in elkaar.

 • Luc Van Bogaert

  Zonder regering, dàt is veruit de beste manier om de economie op te krikken.

 • Ronny Cuypers

  Ja, met een regering van lopende zaken loopt alles op wieltjes.