Belgisch zitje in Europese Investeringsbank al 20 maanden leeg

Didier Reynders nam geen genoegen met het vicevoorzitterschap van de Europese Investeringsbank.
BELGA Didier Reynders nam geen genoegen met het vicevoorzitterschap van de Europese Investeringsbank.
België slaagt er nu al twintig maanden niet in om een vicevoorzitter te benoemen bij de Europese Investeringsbank (EIB). Die moet er nochtans over waken dat Oosterweel zijn beloofde miljard krijgt. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

Begin 2018 liep het mandaat van de Nederlander Pim Van Ballekom af. Er was afgesproken dat de stoel naar België zou gaan, maar de benoeming raakte verstrikt in een benoemingscarrousel met daarin onder meer ook de benoeming van drie bestuurders bij bpost, een nieuwe vicegouverneur bij de Nationale Bank en een nieuwe topman van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). 

Premier Charles Michel (MR) had bovendien gehoopt om partijgenoot Didier Reynders voorzitter te maken van de Europese Investeringsbank. Dat plan viel in het water toen de huidige Duitse voorzitter bleef zitten en Reynders geen genoegen nam met het vicevoorzitterschap.

Volgens voormalig Europees Commissaris Karel De Gucht (Open Vld) lijdt België imagoverlies doordat het er naar uitziet dat ons land niet snel die plaats zal invullen, zo stelt hij in de kranten. België heeft nochtans heel wat grote dossiers lopen bij de EIB en hoopt ook toekomstige investeringen te financieren. Onder meer Oosterweel rekent op een miljard euro.
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Corten

  Kan ik daar voor in aanmerking komen zou een goede aanvulling zijn voor mijn pensioen ?

 • Wilfried Vanden Berg

  België het meest politieke corrupte land van gans Europa.

 • chris delanghe

  Nu beginnen ze al ruzie te maken omdat de graaipostjes niet genoeg opbrengen om hun zakken te vullen !!! Walgelijk!

 • chris delanghe

  Straks worden en in dit land meer politieke mandaten en postjes gecreerd dan er belastingsbetalers zijn !!! Graaiers die zichzelf o zo belangrijk vinden en onderbetaald? Gewoon overbodige job zoals 75% van de politieke jobkes in brussel!

 • Jo Hendrik

  Ik doe het voor 5000 € bruto per maand + verplaatsingskosten + 4 chauffeurs