Belgisch Showpad trekt topinvesteerder uit VS aan en haalt 50 miljoen dollar op

Bedrijven eenvoudiger documenten laten delen: ook grote investeerders zien brood in de oplossingen van Showpad.
showpad Bedrijven eenvoudiger documenten laten delen: ook grote investeerders zien brood in de oplossingen van Showpad.
Het Belgische softwarebedrijf Showpad is erin geslaagd 50 miljoen dollar (44,6 miljoen euro) op te halen. Het is van 2009 geleden dat een Belgische software start-up zo'n grote kapitaalronde rondkreeg. Dat melden Trends en Data News op hun website. Showpad ontwikkelt software die het voor bedrijven makkelijker maakt om documenten te delen.

Opvallend is ook dat het grootste deel van het bedrag wordt opgehaald bij Insight Venture Partners, een groot Amerikaans fonds dat onder meer al in Alibaba, Twitter en Tumblr investeerde. Daarnaast pompen ook Dawn Capital en Hummingbird Ventures geld in het 'content activation'-platform van de Gentse onderneming.

"Vorig jaar hebben we aangekondigd dat we geld wilden ophalen in de States, en we hebben woord gehouden", zo reageert Pieterjan Bouten, die samen met zijn partner in crime Louis Jonckheere aan het hoofd staat van Showpad, aan Data News en Trends.

Bouten en Jonckheere willen Showpad uitbouwen tot een topbedrijf in zakelijke software. "Wij kunnen uitgroeien tot een wereldspeler zoals Salesforce", klinkt het.