Belgisch Huawei-filiaal op zwarte lijst Amerikaanse overheid

Een productielijn op Huawei's campus ‘Oxhorn’ in Dongguan, Guangdong, in China.
Photo News Een productielijn op Huawei's campus ‘Oxhorn’ in Dongguan, Guangdong, in China.
Het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken heeft een lijst opgesteld van 68 bedrijven die banden hebben met de Chinese telecomgigant Huawei. Een van die bedrijven is het Gentse Huawei Technologies Research & Development NV, in 2010 opgericht als spin-off van het Leuvense Imec en in 2013 overgekocht door de Chinezen. Dat schrijft L'Echo vandaag.

Washington wil de commerciële banden tussen de Verenigde Staten en dit bedrijf beëindigen, omdat "er een groot risico is dat het betrokken is bij activiteiten die ingaan tegen de nationale veiligheid of de belangen wat betreft Amerikaans buitenlands beleid".

Het filiaal in Gent is een marktleider in de onderdelen voor fotonische halfgeleiders op silicium. Die technologie moet het mogelijk maken een nieuw type van zender-ontvangers voor de telecomindustrie te ontwerpen. In 2017 was het bedrijf goed voor een omzet van 17 miljoen euro, en werkten er een veertigtal mensen.
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ROBERT GERTS

  De ware aard van het beest! Ik HOOP dat Apple bankroet gaat! Ze zijn dubbel zo duur, en zowel hard, als software loopt jaren achter op de concurentie! Wij kopen allang merken als Huawei. Logisch toch? Beter & veel goedkoper! En de Amerikaanse burger begon hetzelfde te doen! Ze gaan dan nog héél wat bedrijven moeten beschuldigen, want Huawei is slechts het begin! Vergelijk het satelietnetwerk. Wij MOGEN geen hebben van de VS!! Terwijl zij tot in je keuken loeren....

 • Gino Denil

  Hoeft geen probleem te zijn voor bedrijven die spitstechnologie produceren. Een markt is er altijd. Maar er is ook een enorm gat in de markt nu. Het ontwikkelen van goede en veilige processoren om deze van Intel en AMD te vervangen.

 • ROGER DEVRIENDT

  Ik denk dat Trump overal spoken ziet wat een zielige mening

 • frans hertens

  Ja pas op. Achter de kassa links vanonder 20 meter naar beneden daar zitten de spionnen!!!!!!!

 • JAN krommentak

  Ik ben benieuwd wat de chinezen met Apple gaat doen die hun land geproduceerd word