Ga naar de mobiele website
^ Top

Belgisch bier lijdt onder opwarming aarde

AP
De opwarming van de aarde heeft directe invloed op de Belgische brouwer Cantillon. De brouwer zegt slachtoffer te zijn van klimaatverandering, omdat het brouwproces voor zijn geuzebier in vergelijking met de jaren vijftig een maand korter is geworden.

Cantillon laat zijn hete brouwsels afkoelen in open vaten, zodat natuurlijke gist in de lucht kan bijdragen tot de zure smaak van het bier. Nu het kwik de laatste dagen zelfs in de nachtelijke uren niet tot onder de 15 graden Celsius wil dalen, heeft Cantillon het brouwproces stilgelegd.

Brouwer Jean Van Roy zegt niet te willen teruggrijpen op kunstmatige koeling, ook al zijn andere brouwers wel op die methode overgestapt. Hij is en blijft daardoor afhankelijk van de seizoenstemperatuur. Vroeger duurde het brouwseizoen van medio oktober tot begin mei. "We beginnen nu overwegend in november, om eind maart, begin april weer te stoppen", zei Van Roy.




Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug