België krijgt volledig vrouwelijk investeringsfonds: "Er heerst een machocultuur in de durfkapitaalsector"

Volgens co-oprichter van We are Jane en Accent Interim Conny Vandendriessche krijgen vrouwen te weinig kansen, en heerst er een machocultuur in de durfkapitaalsector. De initiatiefneemster mikt met We are Jane op jonge groeibedrijven die al een omzet halen van 2 miljoen euro. Ze moeten een vrouwelijke CEO hebben of een vrouw moet de eigenares zijn.
thinkstock Volgens co-oprichter van We are Jane en Accent Interim Conny Vandendriessche krijgen vrouwen te weinig kansen, en heerst er een machocultuur in de durfkapitaalsector. De initiatiefneemster mikt met We are Jane op jonge groeibedrijven die al een omzet halen van 2 miljoen euro. Ze moeten een vrouwelijke CEO hebben of een vrouw moet de eigenares zijn.
Met 'We are Jane' krijgt België voor het eerst een investeringsfonds dat uitsluitend op vrouwelijke ondernemers gericht is. Volgens co-oprichter van We are Jane en Accent Interim Conny Vandendriessche krijgen vrouwen immers te weinig kansen, en heerst er een machocultuur in de durfkapitaalsector. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

"Het is een echte mannenclub: 94 procent van de investeerders zijn mannen. Vrouwelijke ondernemers trekken slechts 2 procent van het durfkapitaal aan", zegt Vandendriessche. "Onze sisterhood wil daar nu verandering in brengen."
Vandendriessche wil tot 50 miljoen euro ophalen voor haar fonds. De helft moet van vrouwen komen, de andere helft van investeerders als pensioenfondsen, verzekeraars, enzovoort. Het fonds zou in het laatste kwartaal van dit jaar opstarten.

De initiatiefneemster mikt met We are Jane op jonge groeibedrijven die al een omzet halen van 2 miljoen euro. Ze moeten een vrouwelijke CEO hebben of een vrouw moet de eigenares zijn.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid grieten

  De "Apartheid" promoten om gelijkheid te bevorderen?

 • Marnick L'Eau

  discriminatie in een jasje dus...

 • Luc de Wolf

  Als dat niet onder de noemer discriminatie valt dan weet ik het ook niet meer

 • Derek Beuckelaers

  Niets op tegen integendeel, doch mochten het enkel specifiek mannen zijn zou er weer moord en brand worden geroepen toch Unia ?

 • Bart Schelstraete

  pure discriminatie & seksime en onwettig maw.