Belg koopt steeds vaker spullen online (met z'n smartphone)

Online shoppen wordt steeds populairder.
Thinkstock Online shoppen wordt steeds populairder.
Online shoppen blijft maar groeien. In 2018 gaven Belgische shoppers 10,67 miljard euro uit op het internet, een half miljard euro meer dan in 2017. Dat blijkt uit een studie van BeCommerce, de sectorvereniging van de Belgische e-commercebedrijven.

De Belg kocht bovendien ook vaker online: gemiddeld 11,6 keer, tegen 10,3 keer in 2017. Aan al die aankopen gaf hij gemiddeld in totaal 1.273 euro uit. Vliegtuigreizen en verblijven vormen nog altijd de populairste categorie binnen de online uitgaven. Opvallende groeiers zijn speelgoed en 'health en beauty'.

Het is BeCommerce tot slot nog opgevallen dat de Belg steeds vaker online shopt met de smartphone. "In 2018 gebruikte een op de drie Belgen voor minstens één aankoop zijn smartphone. In 2017 was dat nog 28 procent", zegt Sofie Geeroms, managing director van BeCommerce. De laptop wordt het meest gebruikt (52 procent).
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Een e-commerce heeft enkel zin als je ook een behoorlijke stock in huis hebt. Het soort Belgische winkels waar je maar een beperkt deel van het gamma kan kopen heeft daar geen boodschap aan, biedt geen service en kan niet op tijd leveren. Doorgaans doen die enkel de goedkope varianten in beperkte mate in zonder accessoires - schrik om met een product te blijven zitten - die ze dan met een te hoge winstmarge verkopen. Zo dwingen ze de klant zelf naar de buitenlandse e-commerce.

 • Ceriel Devos

  Belgische e-commerce bedrijven ? Bestaan die dan ? Ik heb de indruk dat de Belgische ondernemer geen weet heeft van het bestaan van internet. Ik click alle Belgische sites weg want te duur, trage levering, klantonvriendelijk, slechte garantie en nogmaals, te duur. Nederland doet het best online.

 • avelino garcia

  Zolang winkeliers bereid zijn om absurde huurprijzen te betalen (€2000-€3000) per maand zullen hun producten veel te duur uitvallen voor de klant zodat zij naar internet aankopen overschakelen. Winkeliers zeggen het zelf wij kunnen niet verkopen aan de prijs van het internet.

 • Emi De graeve

  ik koop niet on line : webwinkels hebben soms maar één ding dat ik nodig heb. Als ik hiervoor de extra verzendingskosten moet betalen is de prijs dezelfde als bij de apotheker. Ik wil niks extra's bestellen om aan gratis verzendingskosten te komen en ik wil ook niet bij 3 verschillende webwinkels bestellen om zo mijn boodschappen te krijgen (en 3x verzendingskosten aangerekend te krijgen). Dan liever naar de apotheker !

 • Bernard Loncke

  Zopas de box 'Game of Thrones' seizoen 1 t/m 7 Blu-Ray' gekocht bij bol.com voor nog geen 80 euro ..gratis verzending. Bij Mediamarkt zelfde box staat 120 euro.....ja dan is de keuze vlug gemaakt ...2 dagen later netjes afgeleverd aan de deur. Ik ben toch niet gek zeker!