Exclusief voor abonnees

Belg koopt speelgoed vaker online

(maar experts overtuigd dat speelgoedwinkel nog toekomst heeft)

Bij Dreamland zijn L.O.L.-poppetjes zowel in de winkel als online heel erg populair
RV Bij Dreamland zijn L.O.L.-poppetjes zowel in de winkel als online heel erg populair
2018 was een absoluut recordjaar voor de e-commerce in België: in totaal werd online 10,67 miljard euro gespendeerd, 623 miljoen meer dan een jaar eerder. Vliegtuigreizen en concerttickets toppen het lijstje maar met 38 procent werd de sterkste groei in online uitgaven opgetekend in de categorie ‘speelgoed’. “Wees gerust: de fysieke speelgoedwinkel zal blijven bestaan; hij moet zich wel onderscheiden en professionaliseren”, zegt Marc Foolens, voorzitter van de Belgische Speelgoedfederatie.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  hoeveel winkel vitrines zouden wel niet passen in een magazijn ...is normaal dat het daar goedkoper is .

 • Mario Tersago

  Twee grote factoren spelen hier een rol, de prijsconcurrentie en aanbod. Qua prijsconcurrentie zijn er weinige handelaars die de prijzen aanpassen aan de markt alsook inspelen op bepaalde marketingstunts. Belgische zaken hinken vele stappen achterop op tov onze noorderburen. Qua aanbod kan je natuurlijk niet elk speelgoed etaleren maar je kan een dynamische omgeving creeëren met de mogelijkheid om niet geetaleerde artikelen, alsnog te bestellen in de winkel bv.

 • Hilde Peeters

  Helaas gat dit ten koste van het personeel die in de winkel werkt hoeveel winkels staan er tegenwoordig leeg

 • Patrick Proost

  Ach er zijn "gelukkig" nog mensen die zich niet laten vangen aan de hele online-hetse... Las daarnet nog enkele leuke commentaren op mensen die vielen voor de phishing-val, maar niet zij hoor, zij behoren tot de happy few die alles begrijpen...

 • Eddy van Dorst

  En vooral in nederland piekt de omzet maar natuurlijk véél goedkoper en site die tenminste werken en daar boven op eens zo snel geleverd.