Belfius sluit 23 bankkantoren

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
Belfius sluit 23 kantoren. Dat is vrijdag op een ondernemingsraad bekendgemaakt. Er verdwijnen 35 functies, maar niemand verliest zijn baan. De vakbonden bevestigen het nieuws.

Belfius telt 638 kantoren, waarvan 153 eigen agentschappen. De rest zijn zelfstandige kantoren. Van de 153 eigen kantoren, sluiten er nu 23 kleinere kantoren. De vakbonden bevestigen het nieuws. Volgens Pierre Verelst van de Franstalige christelijke bediendebond CNE liggen de getroffen kantoren in Vlaanderen. De sluitingsplannen komen niet als een verrassing voor de vakbonden. "Maar wat ons kwaad maakt, is dat het personeel in het kantorennetwerk al overbelast is, en dat de werkdruk niet zal verminderen.”
 
Door de sluitingsplannen gaan 35 functies verloren. Niemand zou zijn baan verliezen. De betrokken werknemers kunnen terecht in andere kantoren of elders bij Belfius.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • leen hanssens

  Ik doe alles zelf, maar elke maand is er een bedrag van mijn rekening, voor dienstverlening. Welke dienstverlening?

 • Martin Meuris

  In de jaren 80 werd het ene kantoor naast het andere neergepoot, straks moet je naar de provinciehoofdstad om nog een kantoor te vinden, tijden veranderen duidelijk.

 • Fernand Costermans

  Ik ruil mijn loon onmiddellijk in voor ripple.Laat de banken maar doen.

 • José verdonck

  Het is dat of de dure CEO ontslaan. Dit is de bedanking aan de staat voor hun hulp.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  En zeggen dat het vroeger onder "Generale Bank" de belangrijkste bank was in België!!!!