Exclusief voor abonnees

Beleggen in wiet: hoe high word je ervan?

Cannabis wordt in steeds meer landen gelegaliseerd

AFP
Vergeet bitcoin, ethereum en litecoin. De nieuwste hype heeft niets met digitale munten te maken, maar wel met groene blaadjes. Want cannabis lijkt het nieuwe goud. Doorgewinterde beleggers zagen de beurskoers van cannabisproducenten de voorbije maanden al exponentieel stijgen. Maar valt er voor het grote publiek ook iets te oogsten?

De stijgende aandacht voor beursgenoteerde bedrijven uit de cannabissector komt er uiteraard niet zomaar. De voorbije jaren is het gebruik van cannabis voor medische doeleinden in steeds meer landen gelegaliseerd. Dat is ook zo in ons land, waar bepaalde patiënten onder zeer strikte voorwaarden cannabis kunnen gebruiken. Maar ook de grote afzetmarkten, onder meer 29 staten van de Verenigde Staten, hebben het licht op groen gezet voor medisch gebruik. Dat doet de vraag naar cannabis en cannabisproductie per definitie stijgen. In Canada zal tegen de zomer wellicht ook het recreatief gebruik van cannabis worden gelegaliseerd.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • oswald billiet

  Cannabis is het favoriete speeltje van de politie. Die willen gewoon niet dat cannabis gelegaliseerd wordt. Op zoek gaan naar een plantage is een der plezierigste politieopdrachten, vrijwel zonder gevaar en met grote buit als het lukt. Buit die dan niet meer in handen geraakt van dealers die er anders grof geld mee verdienen. Het zal nog lang duren eer cannabis in dit land uit de illegaliteit wordt gehaald. Ze willen het gewoon niet.

 • Marc De Waelheyns

  Aurora cannabis niet eens vernoemt , de op 1 na grootste producent ter wereld. Heeft overname aan de gang op Cannimed (bedrijf dat alle licenties bezit om medische cannabis te maken). De toekomstige marktleider bij uitstek.

 • Johnny Verhoeven

  Eindelijk wordt het meer legaal, nu nog wachten tot ze voor coffeeshops gaan.

 • jos De Decker

  Aurora Canabis genoteerd in Toronto. Komt van 15.5 CAD en stond vrijdag 8.5 CAD. Place tour bet :-)

 • frank martens

  Hoe kan je deze kopen? Via welke weg?