Belastinginkomsten hoger dan verwacht

Shutterstock
De fiscus verwacht dit jaar 120 miljard euro aan belastinginkomsten. Dat is 328 miljoen euro meer dan voorzien, schrijft De Tijd, dat een document van de fiscus kon inkijken.

Premier Charles Michel (MR) wil tegen de nationale feestdag op 21 juli en het zomerreces een akkoord op zak hebben over de begroting 2019. De regering wacht nog op een rapport van het monitoringcomité, de club topambtenaren die de begroting opvolgt. De administratie is alle boordtabellen aan het verzamelen.

De federale overheidsdienst Financiën is klaar met zijn prognoses voor de belastinginkomsten 2018. De fiscus rekent op 119,91 miljard euro inkomsten, blijkt uit het interne document. Dat is 327,7 miljoen euro meer dan verwacht bij de laatste controle in februari en zelfs 820 miljoen meer dan in het oorspronkelijke begrotingsdocument dat vorig jaar oktober is ingediend in de Kamer.

De stijging van de fiscale ontvangsten zal volgend jaar beperkt blijven tot 1,04 procent. De reden is de taxshift, die vorig jaar is ingegaan en volgend jaar 1,52 miljard euro zou gaan kosten.

Om de begroting op koers te houden zijn in principe forse besparingen nodig.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Faes

  er zijn meer jobs,jobs,jobs , dus minder uitgaven en meer belastinginkomsten. De accijnzen op brandstoffen zijn gigantisch , De verhoging van de btw op elektriciteit het duurder water al de heffingen de indexsprong ( teveel om op te noemen ) en onze begroting heeft weer 3.7 miljard tekort , hahahahahahahah( mocht het niet zo treurig zijn) Wie houdt deze nva regering voor de zot?

 • ANDRE VAN CALLENBERGHE

  Onvoorzien ? Niet moeilijk, 50 euro meer in de maand en 1080 euro meer belastingen te betalen, blijft nog altijd 480 euro meer afdragen aan vadertje staat tegenover vorig jaar. Gelukkig zijn er brood en spelen voor het volk........

 • Louise Van Loo

  Heb gezien in uitgaven 2017 wat senaat kost. Wat doen die eigenlijk buiten hun gigantisch loon ontvangen? NIETS, weg ermee.

 • Johan Emmers

  Dat kan kloppen, mijn belastingsUITGAVEN liggen ook hoger dan verwacht....

 • rudy deboel

  Dat ligt aan de sossen zal bartje zeggen.