Bel20 baadt mee in Amerikaanse kerstsfeer

EPA
Positieve cijfers uit de Verenigde Staten hebben vandaag voor een gezellige kerstsfeer gezorgd op de Europese beurzen. In Brussel sloot de sterindex Bel20 met een winst van 1,10 procent op 3.319,71 punten. Slechts drie van de twintig steraandelen eindigden in het rood.

De kerstsfeer kwam overgewaaid van over de oceaan, waar bleek dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal met 5 procent is gegroeid tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar, of de sterkste groei in meer dan tien jaar. Het bericht stuurde de Dow Jones-index op Wall Street voor het eerst in de geschiedenis boven de 18.000 punten.

De Europese beurzen volgden. In Brussel was Solvay de primus: de chemietitel won 2,79 procent tot 112,40 euro. Nutsgroep GDF Suez volgde met een winst van 2,19 procent tot 19,83 euro. Verzekeraar Ageas en staaldraadgroep Bekaert wonnen net geen 2 procent.

Van de Bel20-aandelen moesten enkel autodienstengroep D'Ieteren, vastgoedwaarde Befimmo en biofarmagroep UCB een klein verlies slikken. UCB sloot de rij met een verlies van 0,94 procent tot 65,28 euro.

Morgen, naar aanleiding van kerstavond, sluiten de beurzen vroeger dan normaal.