Bekende restaurants Belga Queen in Gent en Brussel in slechte papieren

Belga Queen
De Belga Queen-restaurants in Gent en Brussel zitten in financiële moeilijkheden. De Gentse vestiging is failliet verklaard, terwijl de Brusselse bescherming heeft aangevraagd tegen de schuldeisers. Dat melden De Tijd en L'Echo.

De luxebrasserie aan de Graslei in Gent zou genekt zijn door de werken voor het Gentse circulatieplan dat vorig jaar werd geïntroduceerd. Er is een curator aangeduid. Het restaurant zal waarschijnlijk openblijven tot er een overnemer is gevonden, onder meer om de inkomsten uit de Gentse Feesten niet te mislopen.

In Brussel wordt er verwezen naar de aanslagen van Parijs en Brussel en de werken voor de nabijgelegen voetgangerszone. Begin augustus zal duidelijk zijn of de bescherming tegen schuldeisers wordt toegestaan.

Belga Queen Brussel boekte in 2016 een omzet van 4,5 miljoen euro, maar leed een nettoverlies van bijna 200.000 euro. In Gent was er een verlies van 172.000 euro op een omzet van 2,6 miljoen euro. Het concept Belga Queen werd ruim 15 jaar geleden in België gelanceerd door de designer-kok Antoine Pinto.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  Allemaal veel te duur voor een gepensioneerde met 1300 euro. Lekker zelf koken en laten smaken met destijds gunstig ingekocht en ondertussen belegen geworden wijntje uitde eigen kelder -:)

 • Eric Vanovermeire

  Als je goede kwaliteit levert aan correcte prijzen is een parkeerplaats niet de grote hindernis.

 • Erwin De Baetselier

  mensen die Gent kennen weten dat het circulatieplan hier absoluut niks mee te maken heeft: De Graslei is al autovrij sinds >20jaar- de dichtstbijzijnde St Michiels parking is op minder dan 5min wandelafstand en nog altijd vlot bereikbaar met de auto. 172.000 Euro op een totaal omzet van 2,6M is toch niet zo dramatisch (4 personeelsleden ontslaan of 5klanten meer per dag). ik vraag me af of ze ooit winstgevend geweest zijn en of dit gewoon het bewijs is van continue en langdurige onkunde.

 • Gregory Vanhoutte

  Restaurant ligt op de Graslei...je kan er moeilijk parkeren aan de deur zelfs voor het circulatieplan

 • YVES DE GROOTE

  Het circulatieplan ging toch de middenstand stimuleren? Laten openbloeien?