Bekend volksrestaurant De Piétrain is failliet

Axel Daeseleire zal zijn laatste avondmaal elders moeten nuttigen.
PHOTO_NEWS Axel Daeseleire zal zijn laatste avondmaal elders moeten nuttigen.
De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft vorige week het bekende, volkse vleesrestaurant De Piétrain uit de Lange Lobroekstraat failliet verklaard. Zo meldt de website madeinantwerpen.be. Het restaurant serveerde het unicum ponysteak.

Volgens de curator, Kristiaan Patroons, zou uitbaatster Marina Francken het mentaal erg moeilijk hebben na een homejacking in 2013. Het restaurant is intussen al sinds augustus gesloten.

In de afgelopen dagen is volgens de curator al intensief gezocht naar een overnemer en verschillende kandidaten hebben zich al gemeld. Hij hoopt het faillissement binnen een maand afgerond te hebben.

De volkse Piétrain is vooral bekend bij vleesliefhebbers, bijvoorbeeld voor de biefstuk-friet. Acteur Axel Daeseleire verklaarde ooit er gerust zijn laatste avondmaal te willen eten, en dan wel een stuk vlees dat wellicht nergens in Vlaanderen wordt geserveerd: ponysteak. Ook actrice Sarah Van Geel (Kaatje) verklaarde het culinaire unicum te lusten. Op de kaart werd de ponysteak wel enigszins verbloemd omschreven als 'grasbuikje'.

Bij het restaurant werkten ten tijde van het faillissement nog een viertal personeelsleden.