Bedrijf met 2.000 nieuwe jobs naar Limburg?

Locate is een organisatie die instaat voor het aantrekken van buitenlandse bedrijven om het vertrek van Ford Genk op te vangen.
BELGA Locate is een organisatie die instaat voor het aantrekken van buitenlandse bedrijven om het vertrek van Ford Genk op te vangen.
Locate in Limburg, de organisatie die instaat voor het aantrekken van buitenlandse bedrijven om het vertrek van Ford Genk op te vangen, heeft op korte termijn enkele honderden nieuwe jobs in het vizier. Binnen twee tot drie jaar gaat het zelfs om duizenden nieuwe banen. Topman Rudi Weekers zei vandaag op TV Limburg dat er bij de potentiële kandidaten zelfs een onderneming is die ineens 2.000 banen zou kunnen scheppen.

Nu de bodem van de laatste auto bij Ford Genk is gemaakt, wordt steeds luider de vraag gesteld naar de alternatieven die qua werkgelegenheid voorhanden zijn. Weekers maakt zich sterk dat er op korte termijn zeven nieuwe bedrijven in Limburg kunnen aangekondigd worden. In de studio van TV Limburg zei hij dat hier enkele honderden banen mee gemoeid zijn.

"2.000 tot 3.000 nieuwe jobs"
Weekers vertelde eveneens dat er in de afgelopen maanden 150 kandidaat-investeerders zijn benaderd om zich in Limburg te vestigen. Daarvan zouden 90 dossiers daadwerkelijk potentieel bieden. In totaal moeten zij 2.000 tot 3.000 jobs naar de provincie brengen op een termijn van twee tot drie jaar.

Telemarketing
Tussen de gegadigden zit volgens Weekers ook een onderneming die ineens 2.000 banen zou kunnen scheppen. Het gaat om een bedrijf dat actief is in de telemarketing. Andere bedrijven die zich mogelijk in Limburg gaan vestigen, komen uit sectoren als de logistiek, gezondheidszorg en duurzame energie, aldus nog Weekers.