Beaulieu America te koop

UNKNOWN

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs onderzoekt alle opties voor Beaulieu of America (BoA), schrijft de krant De Standaard. BoA is een van de grote brokken uit de erfenis van Roger De Clerck.
"We staan nog maar helemaal aan het begin van het proces", aldus Carl Bouckaert, bestuurder bij de groep.

"Alles mogelijk"
"Een verkoop aan een grote concurrent is niet onze voorkeursoplossing, maar alles is mogelijk. Of we sluiten aan bij een grotere groep of anderen sluiten zich bij ons aan."

Te risicovol overnamebeleid
Beaulieu of America is in handen van Mieke De Clerck, de oudste dochter van de Beaulieu-stichter Roger De Clerck, en van Carl Bouckaert. Aanvankelijk zag het ernaar uit BoA een actieve rol zou spelen in het consolidatieproces in de sector van de vloerbekleding in de VS, maar een te risicovol overnamebeleid bracht de groep aan de rand van de afgrond.

Miljard dollar omzet
Ralf Boe, de algemeen directeur van Beaulieu of America, heeft het bedrijf de jongste jaren grondig gesaneerd en de groep opnieuw op de rails gezet. Beaulieu of America is volgens Carl Bouckaert goed voor een jaaromzet van circa 1miljard dollar. Het Canadese zusterbedrijf haalt 200 miljoen Canadese dollar omzet. Aansluiting met de top is echter uitgesloten voor Beaulieu. Bovendien staat door de kredietcrisis en de crisis in de huizenmarkt de markt van vloerbedekking in de VS onder grote druk.


Fiscale fraude
Vorig jaar kwam daar nog bij dat Carl Bouckaert en Mieke De Clerck allebei voor vijf jaar een verbod als directielid werd opgelegd wegens fiscale fraude. (belga/vsv)

UNKNOWN