BBTK aanvaardt ontwerpakkoord Carrefour (nog) niet

EPA
De socialistische vakbond SETCa-BBTK wil het ontwerpakkoord over de herstructurering bij supermarktketen Carrefour nog niet aanvaarden. Dat meldt vicevoorzitster Myriam Delmée. De vakbondsmilitanten struikelen nog over drie punten en wachten op verduidelijking van de directie.

Zo is de vakbond ongerust over het lot van de langdurig zieken, vooral bij de vijf hypermarkten van de groep die omgebouwd zullen worden tot supermarkten door de herstructurering. Het gaat om de winkels in Genk, Belle-Île Angleur (Luik), Haine-Saint-Pierre (Henegouwen), Westerlo en Sint-Kruis Brugge.

De militanten laken ook de politieke reacties op het het toekennen van SWT (stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag, het vroegere brugpensioen) vanaf 56 jaar, en vragen om het tijdskrediet eindeloopbaan uit te breiden.

Tot slot eisen ze militanten precieze cijfers over het aantal jobs dat bij de hoofdzetel in Evere behouden wordt.

1.233 jobs bedreigd

De vakbond vraagt ook over andere punten nog toelichting, maar die hindernissen hebben geen onaanvaardbaar karakter, klinkt het nog. "We gaan ons standpunt communiceren aan de directie en wachten op haar antwoorden", aldus Delmée nog.

De directie van Carrefour kondigde in januari een herstructurering aan waarbij tot 1.233 jobs in België bedreigd waren. Vakbonden en directie bereikten maandag een compromis over die reorganisatie.

De christelijke en de liberale vakbond (LBC-NVK en ACLVB) keurden het voorstel wel goed. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • luc rombauts

    als ze dit superkadootje al niet aanvaarden, wat dan nog wel?

  • paul piens

    Minister Peeters moet het verwerpen. Carrefour maakt misbruik van de wet op STW. 62 zou de nieuwe leeftijd zijn waarop mensen nog met brugpensioen kunnen gaan. Het is uiterst arrogant van Carrefour.en een kaakslag voor diegenen die tot 67 zullen moeten werken. Als minister Peeters dit nog goedkeurt, dan moet er een opstand komen.