Exclusief voor abonnees

Vast of variabel: welke rentevoet voor een woninglening?

Van plan om een huis of appartement te kopen? Dan denkt u het best ook al na wat voor type woonlening u zal nemen: een lening met een vaste rentevoet of met een variabele.
RV Van plan om een huis of appartement te kopen? Dan denkt u het best ook al na wat voor type woonlening u zal nemen: een lening met een vaste rentevoet of met een variabele.
Van plan om een huis of appartement te kopen? Dan denkt u het best ook al na wat voor type woonlening u zal nemen: een lening met een vaste rentevoet of met een variabele. Een oefening die weinigen maakten, omdat bijna iedereen een vaste rente koos. Maar daar zit nu verandering in.

Spaargids.be constateerde deze zomer dat de appetijt voor woonleningen met een variabele rente opnieuw stijgt. De voorbije jaren kozen zowat negen op de tien kooplustigen voor een vaste rentevoet. Daar zit nu verandering in: volgens de meest recente cijfers van marktleider BNP Paribas Fortis daalde dat aantal in augustus tot zowat zes op de tien. Het aantal mensen dat voor een variabele rente kiest is de voorbije maanden dus sterk gestegen.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.