NewB heeft bankvergunning op zak

BELGA
De coöperatieve NewB heeft van de Europese Centrale Bank een vergunning gekregen om bankactiviteiten op te starten. Dat meldt de Nationale Bank, die eerder al groen licht gaf. 

"De Europese Centrale Bank (ECB) heeft op 31 januari 2020 beslist een vergunning van kredietinstelling te verlenen aan NewB", aldus de Nationale Bank in een mededeling. De Nationale Bank heeft NewB bijgevolg ingeschreven "op de lijst van de vergunde kredietinstellingen in België", aldus nog de NBB.

De coöperatieve heeft vorig jaar met het oog op een banklicentie 35 miljoen euro opgehaald bij het grote publiek, maar ook bij een aantal institutionelen, zoals vakbonden, universiteiten, ngo's en zelfs het Brusselse en Waalse gewest. 

NewB werd enkele jaren na de financiële crisis van 2008 opgericht met de bedoeling een "ethische en duurzame bank" te worden. Bij NewB wil men pas later vrijdagavond reageren. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • willy verbeeck

    En nu maar hopen dat deze bank bij overschrijvingen wél naam en rekeningnummer controle uitvoert.

  • Andy Janssens

    Wat is dit toch met de zogenaamde "eerste ethische Belgische Bank"??? Wat met VDK uit Gent en Argenta uit Antwerpen? Deze beide instellingen zijn realistisch ethisch en beide Belgisch. Waarom alweer eentje bij? als ze op de fles gaan drukt dit weer enorm op het Belgische garantiefonds en mogen de andere banken er weer voor opdraaien.