ING blijft huisbankier van Vlaamse overheid

REUTERS
ING België blijft zeker tot begin 2024 de huisbankier van de Vlaamse overheid. De bank zal dus ook de komende jaren onder meer het betalingsverkeer verzorgen van de Vlaamse ministeries en van tientallen agentschappen, zoals De Lijn, Sport Vlaanderen, VRT en VDAB. Dat werd vandaag bekendgemaakt.

ING snoepte eind 2011 het contract bij de Vlaamse overheid af van Belfius (toen nog Dexia) en KBC. Het kwam toen als winnaar uit een openbare aanbesteding. Dat contract werd in 2015 verlengd. Het loopt binnenkort af.

Voor de periode 2020-2024 werd eerder dit jaar een nieuwe aanbesteding uitgeschreven. Opnieuw trok ING aan het langste eind. Het nieuwe contract zal begin volgend jaar officieel ondertekend worden. Het loopt van 1 februari 2020 tot en met 31 januari 2024. Het kan dan nog twee keer verlengd worden, telkens met twee jaar.
De huisbankier verzorgt niet alleen het betalingsverkeer, maar stelt bijvoorbeeld ook eventuele bankwaarborgen ter beschikking.

"Het aanbod van ING biedt verschillende voordelen voor de Vlaamse overheid", stelt Vlaams minister van Financiën en Begroting Lydia Peeters (Open Vld). "Zo biedt de bankier een kredietlijn van 3,75 miljard euro aan, wat flexibiliteit creëert in het kasbeheer en bijdraagt tot het behoud van de gunstige rating van Vlaanderen."

Erik Van Den Eynden, de CEO van ING België, zegt trots te zijn dat "de goede samenwerking met de Vlaamse overheid weerspiegeld wordt in de verlenging van onze overeenkomst als huisbankier". 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERARD DE PELECIJN

  We gaan sparen voor verandering!

 • Eric Loyens

  Weer gaan de winsten van deze bank naar het buitenland ,waar zit nva nu ???

 • Urbain Schuermans

  ja die vlaamse regering,als het maar voor het buitenland is,is het goed.

 • Tim Claes

  Da's die bank die ondanks haar miljardenwinst, die ze grotendeels naar Nederland doorsluist, nu pleir voor een 0% intrest op spaarboekjes. Opnieuw een voorbeeld hoe de Vlaamse regering haar burgers in de steek laat.

 • Coen Geurts

  Hebben de dieven weer een nieuw slachtoffer gevonden; eerst helpen ze het Gemeentekrediet en ASLK naar de haaien en nu gaan ze verder op rooftocht. En wie blijft er gedupeerd achter, juist , de gewone werkende man die z'n spaargeld in rook zag opgaan.