Bagdad koopt 55 Boeings voor 5,5 miljard dollar

De Iraakse regering heeft vandaag bekendgemaakt dat ze een contract heeft getekend van 5,5 miljard dollar met het Amerikaanse bedrijf Boeing voor de aankoop van 40 commerciële vliegtuigen met een optie op vijftien andere toestellen. De nationale maatschappij Iraqi Airways heeft op dit moment slechts twee lijntoestellen en huurt enkele andere.

Irak tekende een contract voor 40 Boeings 737 en 787, met een optie op vijftien andere vliegtuigen voor een bedrag van 5,5 miljard dollar, luidde het in een mededeling van regeringswoordvoerder Ali Al-Dabbagh.

Bombardier
De regering tekende eveneens een contract ter waarde van 400 miljoen dollar met het Canadese bedrijf Bombardier voor de aankoop van tien commerciële toestellen, preciseerde Ali-Dabbagh.

De eerste vliegtuigen zouden vanaf dit jaar geleverd worden. Het einde van de levering is voorzien voor 2019. De nieuwe vliegtuigen moeten de capaciteit van de burgerluchtvaart versterken en zo kunnen beantwoorden aan een groeiende vraag voor transport van en naar Irak. (belga/eb)

UNKNOWN