Baas van centrale bank in Letland opgepakt

Archiefbeeld.
AFP Archiefbeeld.
In Letland is de baas van de centrale bank, Ilmars Rimsevices, opgepakt in verband met een onderzoek naar mogelijke corruptie. Dat heeft de Letse minister-president Maris Kucinskis zondag in een schriftelijke verklaring laten weten. Later op de dag volgt nog een persconferentie. 

Het is niet duidelijk waarvan Rimsevices precies wordt verdacht. Daarover is nog niets naar buiten gebracht. Volgens lokale media deden Letse autoriteiten, die zich bezighouden met het opsporen van corruptie, vrijdag al huiszoekingen in het kantoor en het huis van de centralebankpresident.

Rimsevices staat sinds 2001 aan het hoofd van de centrale bank in de Baltische staat, die in 2004 toetrad tot de Europese Unie en waar sinds 2014 ook met de euro wordt betaald. Omdat Letland een euroland is maakt Rimsevices vanwege zijn functie ook deel uit van het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Vergracht

  Hier in België kan alles, de banken kunnen zelfs je eigen zuurverdiende geld plots van je rekening halen zonder iets te laten weten, zeker bij AXA, en andere ook waarschijnlijk. En als je hen contacteert zijn ze nog arrogant ook, gangsters zijn het hier in België ondersteund door de regering ook ..........O wee als de banken in nood komen door wanbeheer, geen haan die ernaar kraait. Ze zorgen eerst dat je zonder hen niet kan met allemaal regeltjes en dan doen ze hun ding maar.

 • Cédric Nuyts

  banken hebben rijbewijs om legaal te stelen van de werkende mens. als bitcoin het systeem heeft omvergeworpen zullen de hedendaagse banken herinnerd worden als de meest walgelijke criminelen die er ooit zijn geweest. denk maar aan de wanpraktijken van goldman sachs tijdens de crisis. en dan betalen wij die criminelen nog zodat ze kunnen blijven voortdoen, totale waanzin

 • alain suys

  Ijsland heeft zijn bankdirecteuren een celstraf gegeven en het hele systeem op de schop gegooid waardoor het nu een bloeiende economie heeft

 • Kelly Verlinden

  Hier kunnen ze 90% oppakken voor corruptie maar ze doen het niet want ja, België. Enkel Ijsland heeft zijn bankdirecteuren een celstraf gegeven en het hele systeem op de schop gegooid waardoor het nu een bloeiende economie heeft terwijl wij in Europa met een kaartenhuisje zitten opgescheept.

 • Ramon Simon

  Hij zal een boze vinger van de rechter krijgen zoals Christine Lagarde.