Autofabrikant Daimler schrapt wereldwijd 1.100 managementfuncties

Daimler heeft net als andere fabrikanten veel geld nodig voor de overstap naar elektrisch rijden.
EPA Daimler heeft net als andere fabrikanten veel geld nodig voor de overstap naar elektrisch rijden.
De Duitse autofabrikant Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart, wil wereldwijd 1.100 managementfuncties schrappen. Dat blijkt uit een nota van de ondernemingsraad aan we werknemers.

De aankondiging maakt deel uit van een besparingsprogramma bij Daimler. Het is de eerste keer dat er concrete aantallen worden genoemd. Daimler-topman Ola Källenius zou ook voorgesteld hebben dat de werknemers zouden afzien van een mogelijke loonsverhoging volgend jaar. Maar daar verzet de voorzitter van de ondernemingsraad, Michael Brecht, zich tegen. Daimler heeft last van de afnemende vraag naar nieuwe auto’s. Ook is veel geld nodig voor de overstap naar elektrisch rijden. Een woordvoerder van Daimler liet weten niet te reageren op speculaties.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jose ceraia

  Niet alleen bij Mercedes, maar in vele bedrijven zou men beter het aantal managers halveren. Allemaal universitairen die denken dat ze bij het buitenkomen van de Univ, het verstand in pacht hebben. Ervaring? daar hebben ze nooit van gehoord en naar de mensen die er jaren werken wordt niet eens geluisterd.

 • Geert Simoens

  Toch nog iemand die het zgn middenkader wenst in te krimpen. Vergaderitis is het gevolg. Altijd bla bla, nooit luisteren naar het werkende kader en blijvende punten op de vergaderingen waar men nog maar eens wenst over te praten.... Gevolg: alles blijft zoals het was ondanks de vele kostelijke vergaderuren van dergelijke bende zgn managers....

 • raf janssens

  Verstandige beslissing. De meeste ondernemingen hebben een veel te groot waterhoofd en in verhouding te weinig handen.

 • Mario Tersago

  Begrijpelijk.. Als men een hoop overbetaalde, soms (niet altijd) onbekwame managers aan boord houdt.. Dan gaat men vroeg of laat in het personeelsbestand moeten schrappen.

 • Ronny Biesen

  De laatste jaren miljarden verdient door de nieuwe reeksen. Iedereen kreeg tot 8000 eur bonus van de werknemers en nu om hun eigen geld "safe" te stellen, worden duizenden jobs weg gegooid, niemand opslag, enz... Maar de reuze bijdragen aan de aandeelhouders en de CEO's die zullen wel blijven. Zo zie je maar hoe het komt dat de rijken rijker worden, enz... Trouwens waarom moet de werknemer opdraaien voor de ontwikkelingskost voor electrisch rijden??