Volvo roept wereldwijd opnieuw 167.000 auto's terug

iStock
De Zweedse autobouwer Volvo roept wereldwijd 167.000 XC60's, gebouwd in 2018 en 2019, terug wegens een mogelijk probleem met het elektrisch slot van de koffer. Het is de tweede terugroepactie in amper twee weken tijd. 

Twee weken geleden kondigde Volvo, eigendom van het Chinese Geely, nog een terugroepactie aan van 219.000 wagens wegens een mogelijk probleem met een brandstofleiding. Die was in enkele gevallen gescheurd met lekkage tot gevolg, zo zei woordvoerder Johan Larsson aan het financiële persagentschap Bloomberg. Larsson vertelde toen dat hij geen weet had van verwondingen of schade door de lekkage. 

Volvo XC60
iStock Volvo XC608 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Miel Schaker

  Een Audi A4 heeft ook problemen met de koppeling, is goed gekend bij de invoerder, maar er iets aan doen ...?

 • Eric Van Aelst

  Ik rijd momenteel met een Volvo V50, 210.000km op de teller. Behoudens de normale slijtage heb ik nog nooit kosten gehad aan mijn wagen. Ik ben een zeer rustige chauffeur, en geef mijn auto ook steeds de tijd om aan een gezapig tempo warm te worden alvorens wat extra gas te geven. 210.000km, nog steeds de eerste originele koppeling. Af en toe eens een lampje dat dient vervangen te worden, en het noodzakelijke jaarlijkse onderhoud. Verder alleen maar pluspunten voor mijn autootje.

 • Jef Verelst

  Als je een betrouwbare auto wil met ook nog veel garantie koop dan Japanner of koreaan.

 • Johan Billiet

  Tja...een vriend-bedrijfsleider reed -rustig- met vrij nieuwe Audi toen de turbo stuk ging tijdens de nacht en een einde maakte aan zijn verplaatsing naar huis...rijdt nu al jaren met Volvo, telkens XC 60..wil nooit meer Audi, kwaliteit/prijs verhouding klopt niet. Je ziet maar..elke wagen heeft wel eens een defect of gebrek...

 • William Inghels

  Ik rijd met een bescheiden dieseltje, een auto díe behoort tot de 10 milieuvriendelijkste auto's. Ik heb al die problemen niet.