Volkswagens vanaf volgend jaar online te koop

D'Ieteren Auto, de Belgische invoerder van de Duitse Volkswagen-groep, wil vanaf volgend jaar auto's online verkopen.
AFP D'Ieteren Auto, de Belgische invoerder van de Duitse Volkswagen-groep, wil vanaf volgend jaar auto's online verkopen.
D'Ieteren Auto, de Belgische invoerder van de Duitse Volkswagen-groep, wil vanaf volgend jaar auto's online verkopen. Dat bevestigt topman Denis Gorteman vandaag aan De Tijd.

D'Ieteren hoopt tegen het Autosalon van Brussel in januari klaar te zijn met zijn onlineplatform. De nieuwe verkoopmethode, zowel van wagens uit stock als op bestelling, zal aanvankelijk enkel beschikbaar zijn voor consumenten en voor het merk Volkswagen.

De onlineverkoop van nieuwe auto's is vandaag nog nagenoeg onbestaande. Volkswagen is na het Amerikaanse Tesla het eerste automerk in België dat de dienst zal aanbieden. Hoge verwachtingen heeft D'Ieteren dan ook niet. "Onze doelstellingen liggen heel laag. We zullen zeker in het begin niet veel online verkopen. Stel dat het om 3 procent gaat, dan nog moeten die mensen bij ons de oplossing vinden," klinkt het in de krant.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guido Westerburg

  Als VW Tesla wil nadoen en een moderne indruk wil maken kunnen ze beter schone auto's gaan bouwen. Maar goed, U kunt Uw nieuwe sjoemeldieselfirmawagen voortaan online bestellen.

 • Willy Scholaart

  ik hoop dat alle koper dan ook mechaniekers zijn, want uw wagen dan laten onderhouden bij een vw dealer zal een ander paar mouwen worden, en ik zou ze geen ongelijk geven als ge ziet wat voor verplichtingen vw al hun dealers oplegt.

 • aaron lammens

  Online met tal van opties waaronder sjoemelsoftware

 • Ronny Cuypers

  En bieden ze dan ook online onderhoud aan? Want in de garage zullen ze me niet graag zien komen als ze enkel mogen onderhouden, en niet mogen verkopen.

 • Luc D'haese

  Ze zijn een sjoemel site aan heg ontwikkelen waar je uw sjoemelwagen kan bestellen.