Volkswagen zet Audi-topman Stadler aan de deur

Rupert Stadler
AP Rupert Stadler
Het Volkswagen-concern verbreekt alle banden met Rupert Stadler, de Audi-topman die al weken in de cel zit in het onderzoek naar het sjoemelsoftwareschandaal bij het autoconcern. Dat heeft VW vandaag aangekondigd. 

De raden van toezicht van Volkswagen en Audi beslisten vandaag om Stadler te laten gaan. "Hij verlaat de bedrijven met onmiddellijke ingang en zal niet langer voor de Volkswagen-groep werken", zo staat in een persbericht.

Stadler werd in juni opgepakt en zit sindsdien in voorlopige hechtenis. Daardoor is hij volgens VW niet in staat zijn plichten te vervullen. Hij wil zich, aldus nog het persbericht, ook concentreren op zijn verdediging.

Stadler wordt ervan verdacht de verkoop van auto's met sjoemelsoftware toegelaten te hebben. Hij werkt sinds 1990 voor de Volkswagen-groep en was al tijdelijk uit zijn functies ontheven.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lucas Hermans

    Krijgt wel een eorme berg geld mee en als hij vrijgesptoken wordt komen daar een paar mio bij

  • Jos Plessers

    Tja,men moet een zondebok hebben.Net alsof er niet meer hooggeplaatste personen daar iets van wisten.