Veertien miljoenste Ford rolt van de band in Genk

BELGA
Sinds de productiestart in januari 1964 zijn er in de Ford-fabrieken in Genk precies 14 miljoen voertuigen geproduceerd. Met een feestelijke happening werd deze mijlpaal in de bedrijfsgeschiedenis vandaag gevierd.

Een zwarte Mondeo Clipper Titanium werd officieel aangeduid als de 14 miljoenste wagen die door de Ford-werknemers in Genk is geproduceerd. De 48-jarige geschiedenis van het bedrijf startte met de bouw van het model Taunus. Daarna volgden de Escort, Sierra, Transit, Mondeo, S-Max en Galaxy.

Ford Genk is met ongeveer 4.500 werknemers en 1.000 geproduceerde voertuigen per dag met voorsprong het grootste bedrijf in de provincie Limburg. De jaarlijkse omzet bedraagt om en bij de 3 miljard euro en 95 procent van de producten wordt geëxporteerd.

Ford Genk is ook een leverancier voor andere fabrieken in Europa, want 40 procent van het werk in de persafdeling en 75 procent van de wielen uit de wielenfabriek, is bestemd voor andere productiebedrijven.

Nadat er in november 2010 een nieuw toekomstcontract werd getekend tussen de internationale Ford-directie en de Vlaamse overheid, is het zeker dat er ten minste tot 2020 nog voertuigen in Genk zullen gebouwd worden.