Vakbonden gaan toegang blokkeren bij invoerder Mercedes-Benz

FILE PHOTO: A Mercedes Benz logo is pictured at a customer center at the Mercedes Benz factory in Sindelfingen, Germany, January 24, 2018.  REUTERS/Ralph Orlowski /File Photo
REUTERS FILE PHOTO: A Mercedes Benz logo is pictured at a customer center at the Mercedes Benz factory in Sindelfingen, Germany, January 24, 2018. REUTERS/Ralph Orlowski /File Photo
De vakbonden bij de invoerder van Mercedes-Benz in België en bij enkele filialen gaan vanaf dinsdagochtend actievoeren. Ze zullen vanaf 6 uur de toegang blokkeren bij Mercedes Europa in Sint-Lambrechts-Woluwe en bij het Mercedes-Benz Truck center in Sint-Pieters-Leeuw.

De directie wil volgens de bonden niet ingaan op een aantal vragen van de werknemers. De acties krijgen de steun van het gemeenschappelijk vakbondsfront. Sinds een aantal maanden lopen er volgens de vakbonden discussies bij het bedrijf over drie vragen van de werknemers.

"Het personeel wil om te beginnen een winstdeelnemingspremie krijgen. Verder is er de eis om maaltijdcheques te voorzien in alle onderdelen van de onderneming. Tot slot moeten de arbeidscontracten van de verkopers worden geharmoniseerd", klinkt het.

De eisen van de werknemers werden vrijdag op een bijzondere ondernemingsraad besproken. "Maar de directie veegde alles van tafel", zeggen de vakbonden LBC-NVK, CNE en BBTK-SETCa. Maandagochtend is dan door de werknemers beslist om hun ongenoegen te uiten en diverse acties te organiseren. Die acties zullen dinsdag van start gaan. 

De terreinen van Mercedes Europa in Sint-Lambrechts-Woluwe.
Photo News De terreinen van Mercedes Europa in Sint-Lambrechts-Woluwe.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Jonscher

  Maaltijdchecks? Ze hebben daar een restaurant met keuze uit minimaal een 6 tal menu’s a 3 euro?

 • Jan Van Rompaey

  Eisen en nog eens eisen.

 • Gerard Braeckmans

  Als de werknemers mee investeren kan er sprake zijn van winstdeelpremie, anders niet. Logisch toch? Dan moet je maar aandelen kopen, zo werkt dat.

 • Tommy Vanoutryve

  Winstdeelnemingspremie. Prachtig initiatief als er ook verlies deelneming is!

 • Louis Benasque

  Het gaat hier wel om verdeling van winstdeelneming. Maakt het bedrijf geen winst, dan automatisch geen uitkering van winst. Simpel toch ? Hebben de bazen het alleenrecht en de arbeiders aan de lopende band niet ?