Tesla start met bouw van Chinese 'gigafabriek'

BELGAIMAGE
Na vier jaar van plannen start de Amerikaanse autobouwer Tesla vandaag met de bouw van een fabriek in China, de grootste automarkt ter wereld. Dat kondigde topman Elon Musk op Twitter aan. Volgens het financiële persagentschap Bloomberg zal de fabriek om en bij de 5 miljard dollar (omgerekend zo’n 4,73 miljard euro) kosten.

Musk maakte op Twitter bekend dat vandaag wordt gestart met de aanleg van de ‘Tesla Shanghai Gigafactory’. Deze zomer moet de bouw al rond zijn en tegen eind dit jaar moeten de eerste wagens er al van de band rollen, aldus nog Musk. Het wordt de eerste Tesla-fabriek buiten de VS.

De aankondiging komt er op een moment dat een Amerikaanse delegatie in Peking probeert de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten te beëindigen.

Productievolume

“De bedoeling is om de bouw deze zomer af te ronden, de productie van (de compactere, nvdr.) Model 3 er eind dit jaar op te starten en om volgend jaar grote productievolumes te halen”, aldus Musk via Twitter. De elektrische wagens van Tesla uit het hogere segment zullen in de Verenigde Staten van de band blijven rollen.

Model 3 is een compacter en minder duur model dan Model S en Model X. Tesla rekent op Model 3 om uit te groeien tot een massaproducent. De auto werd al gecommercialiseerd in de VS en wordt volgende maand in Europa verwacht.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Selim Tuteleers

    Tesla 3 chinees wagentje