Tesla op weg naar recordlevering van 100.000 auto's

Tesla-CEO Elon Musk
REUTERS Tesla-CEO Elon Musk
De Amerikaanse bouwer van elektrische auto's Tesla heeft een goede kans om dit kwartaal 100.000 auto's bij klanten af te leveren, een nieuw record. Dat schrijft topman en medeoprichter Elon Musk volgens nieuwssite voor elektrische auto's Electrek in een brief aan medewerkers.

Musk spreekt van een belangrijke mijlpaal voor de maker van elektrische auto's. Het voorgaande kwartaal dikte het record flink aan tot 95.000 auto's. Het aantal bestellingen is nog een stuk hoger bij Tesla, maar het bedrijf heeft er soms moeite mee om auto's op tijd bij klanten af te leveren.

Het nieuws over de leveringsmijlpaal leidde tot een positieve reactie op de beurs. Het aandeel ging stevig omhoog.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Tamsyn

  Hoe denkt u dat waterstofgas geproduceerd, gestockeerd, getransporteerd en verdeeld wordt, Hendrik Patyn? Ook voor 2/3 op kernenergie, en daar is dan 5 keer meer van nodig dan voor EV.

 • Hendrik Patyn

  Mr Schoen, de beste? Hebt u de Tesla website eens bekeken? Mensen stapelen hun problemen met hun Tesla op om dan alles in 1 keer te repareren, en maanden te moeten wachten om dingen gerepareerd te krijgen, vb Tesla geraakt defect op vakantie in Frankrijk, er gaat bijna 2 maand over alvorens de eigenaar zijn wagen terug, en u vindt dit de beste wagen, ja hallo.... Tesla's rijden voor bijna 2/3 op nucleaire electriciteit, goed voor de radioactive afvalberg, en 1/4 op fossiele brandstoffen...

 • Hans Schoen

  Alles wat goed is breken zeurpieten het nogmaals zonder nadenken af. Het zijn de beste voertuigen die ooit zijn gemaakt. Er heeft nog geen enkele autofabrikant iets verwezenlijkt die nog maar in de beurt komt van Model S uit 2012. Alles heeft tijd nodig om te ontwikkelen. Traditionele autofabrikanten hebben 70 jaar alles genegeerd. Ga eens rijden met n Tesla ipv typisch kuddegedrag te zeuren. Tot nu toe al 3.500.000 ton minder uitstoot dankzij Tesla.

 • Hendrik Patyn

  Eigenlijk een beetje eigenaardig dat sommige mensen die elektrisch rijden denken dat ze groen bezig zijn, terwijl ze bijna voor 2/3 op kernenergie rijden, en zo de nucleaire afval berg helpen vergroten. Dan komt er nog +/- 1/4 van fossiele brandstoffen.... Waterstof is de toekomst, in Nederland staat een huis dat volledig zijn eigen waterstof aanmaakt en geen externe energie meer nodig heeft. In Israël kan men waterstof aanmaken met een rendement van 98%.

 • Hendrik Patyn

  Mr Botte, het zijn de bestellingen van 3 jaar ver die dit jaar werden geleverd, dus moet je eigenlijk het aantal delen door 3. Eigenlijk een beetje verontrustend dat ze in 9 maanden een achterstand van 3 jaar wegwerken... de bestellingen volgen niet met de produktie. Andere constructeurs wachten geen 3 jaar om te leveren.