Tesla onderzoekt video van ontploffende auto in China

RV
Tesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo en zouden in Shanghai gemaakt zijn.

"Nadat we op de hoogte zijn gesteld van dit incident in Shanghai hebben we er direct mensen naartoe gestuurd", laat Tesla weten in een verklaring. "We staan in contact met de autoriteiten en proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen." Volgens de autofabrikant is niemand gewond geraakt.

De verkoop van Tesla-auto's in China heeft te lijden gehad onder de handelsoorlog die China en de VS met elkaar voeren. Vorige maand werd een partij auto's aan de grens tegengehouden door de Chinese autoriteiten, omdat er iets niet in orde zou zijn met de administratie. 

Fabriek in China

Tesla exporteert momenteel nog al haar auto's naar China, maar is bezig met de bouw van een fabriek in Shanghai, waar Model 3-auto's gemaakt zullen gaan worden. Het bedrijf hoopt zo onder de importtarieven uit te komen en minder last te hebben van de gespannen relaties tussen de VS en China.

Meer dan vijf miljoen mensen hebben de niet-geverifieerde beelden van de ontploffende Tesla inmiddels bekeken via Weibo.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Tamsyn

  Hendrik Patyn, dit is geen bewegende bewakingscamera, dat weet u ook.

 • elio bonheure

  Vele mensen die een negatief beeld hebben van tesla, maken allemaal dezelfde fout; ze gaan ervan uit dat ze alles weten over het bedrijf en baseren hun mening op meestal (gedeeltelijk) foutieve standpunten en informatie. Check uw bronnen voor je iets voor waar aanneemt en wees kritisch, dan voorkomt u uw ilusie van wetenschap en correctheid, en vooral uw foute mentaliteit tegenover een vernieuwend bedrijf als Tesla.

 • Hendrik Patyn

  UPS start met het rijden met vrachtwagens op waterstof van Toyota.

 • Hendrik Patyn

  Mr Tamsyn ter info, ik heb zo'n bewegende bewakingscamera's in mijn gamma...

 • Hendrik Patyn

  Wat negatieve publiciteit betreft, Toyota maakt 9000000 wagens per jaar en als men denkt dat er met 1 wagen een probleem is op het gebied van veiligheid, wordt het ook uitgebreid in het nieuws gebracht, zeker in de US. Dus tesla fans niet teveel de calimero uithangen aub.