Tesla krijgt opdonder op de beurs na tegenvallende productiecijfers

Tesla Model 3. Tesla ging vanmorgen meer dan 9 procent onderuit. Het bedrijf leverde in het vierde kwartaal iets minder auto's af dan door analisten werd verwacht.
REUTERS Tesla Model 3. Tesla ging vanmorgen meer dan 9 procent onderuit. Het bedrijf leverde in het vierde kwartaal iets minder auto's af dan door analisten werd verwacht.
Tesla produceerde in het vierde kwartaal 86.555 auto's. Daarvan waren er 61.394 van het goedkoopste type, Model 3. In het derde kwartaal waren dat nog circa 80.000 auto’s, waarvan 53.239 van Model 3. De productiecijfers blijken onvoldoende voor het beleggerskorps. Analisten hadden meer verwacht. Het aandeel van Tesla staat bij opening van de beurs van New York dan ook onder hoogspanning.

Na zowat 40 minuten handel noteert het aandeel van Tesla op technologiebeurs Nasdaq meer dan 9 procent lager.

Het aantal auto's dat de maker van elektrische auto's afleverde in heel 2018 kwam uit op ruim 245.000. Daarvan waren er 99.394 van de duurdere types Model S en Model X en 145.846 stuks van Model 3.

Tesla kondigde verder aan de prijs van alle drie de modellen in de Verenigde Staten met 2.000 dollar (omgerekend zo’n 1.759 euro) te verlagen. Daarmee wil het bedrijf het verlagen van een overheidssubsidie voor de aanschaf van schone voertuigen deels compenseren.

Tesla Model S
AP Tesla Model S1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hendrik Patyn

    Altijd gezegd dat de produktie nog altijd veel te laag is om rendabel te zijn, en nu nog 2000€ per wagen laten vallen aan 80000 wagens per jaar, met dit bedrag kun je meer dan 5000 arbeiders een jaar lang betalen?????