Tesla flink onderuit op Wall Street na presentatie pick-uptruck

Robert Hanashiro-USA TODAY via I
Tesla ging flink onderuit op de beurs in New York. De bouwer van elektrische auto's presenteerde een opvallende pick-uptruck, waar de meningen verdeeld over zijn. 

Tesla leverde ruim 6 procent aan beurswaarde in na de onthulling van zijn Cybertruck. Het ontwerp van de pick-uptruck zorgde voor verdeelde reacties, terwijl analisten hoopten dat Tesla een flink aandeel zou kunnen pakken van de wat traditioneel ingestelde markt voor pick-uptrucks. Met het opvallende design lijkt dat geen optie. Bovendien sneuvelden de ruiten van de truck tijdens de introductie toen het hoofd design wilde aantonen hoe stevig die waren.

Behalve Tesla was er ook aandacht voor enkele bedrijven die de boeken openden. Verder waren beleggers voorzichtig positief over de mogelijkheid van een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 27.875,62 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,2 procent bij tot 3110,29 punten en techbeurs Nasdaq dikte 0,2 procent aan tot 8519,89 punten.

De Amerikaanse president Donald Trump liet weten dat een deal met China heel dichtbij is, maar benadrukte dat China er meer aan gelegen is om een deal te sluiten dan de Verenigde Staten. China had eerder vrijdag gezegd zo’n deal te willen sluiten, maar alleen op basis van gelijkheid en wederzijds respect.

De euro noteerde op 1,1022 dollar tegen 1,1030 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 58,02 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 63,64 dollar per vat.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Tamsyn

  27 % van steenkool is nog altijd 73 % beter dan 100 % fossiele brandstoffen. Als je weet dat EV 3 maal energie-efficiënter zijn dan brandstofwagens, bedraagt de milieuwinst > 200 %.

 • Hendrik Patyn

  Toch nog maar eens aan dat Musk helemaal niet bezig is met het milieu... Als je weet dat de elektriciteit in de VS voor 27% van steenkool komt, dan wordt dit een stoomtrein op banden, dus niks revolutionair...

 • raf janssens

  kijk dit is echt mooi en een perfect voorbeeld van marketing;de ruiten barsten en in de deuren komen deuken en direct de media er op ,hoera voor ellen want hij krijgt gewoonweg gratis reclame ,heel de wereld praat er over dus kassa kassa;is dat ook niet zo geweest met appel toen jaren terug ,sloot een toestel aan en heel de zooi crashte maar wel lekker gratis reclame ,mooi is ook zo iets voor de een mooi voor de andere lelijk ;blond of zwart ,

 • Michel Marcelis

  Design rechtstreeks uit de beerput

 • Kim Goossens

  Ik denk dat weinigen zien hoe geniaal zijn zet weer is. Je moet eens kijken op google trends hoeveel erover die truck gepraat wordt. Nog nooit is een wagen zo vaak besproken geweest. Het breken van de glazen was er waarschijnlijk zelfs een inderdeel van. Het design is zo bizar dat het een mega aandachttrekker wordt. Ik denk dat dit wel eens een mega succes wordt.