Ruim 4 miljoen euro Vlaamse steun voor Audi Brussels om e-tron te produceren

De Audi e-tron Sportback concept car op de Shanghai Auto Show.
REUTERS De Audi e-tron Sportback concept car op de Shanghai Auto Show.
De Vlaamse regering kent Audi Brussels 4,25 miljoen euro strategische transformatiesteun toe om de fabriek klaar te maken voor de bouw van het elektrische model e-tron. Dat model, een SUV, zal er in de loop van volgend jaar van de band rollen.

De Audi-fabriek in Vorst krijgt strategische transformatiesteun voor drie verschillende projecten rond de lancering van de e-tron. In totaal gaat het om 4,25 miljoen euro.

"Het project in zijn geheel is door de inzet van volledig nieuwe technologieën een uitdaging voor Audi Brussels, waarbij ook met nieuwe materialen wordt gewerkt", zo staat in de beslissing van de Vlaamse regering, op voorstel van minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA).

e-tron Sportback

Bij Audi Brussels wordt tot eind dit jaar nog het kleine model A1 geproduceerd. Ondertussen wordt de fabriek klaargestoomd voor de productie van het eerste volledig elektrische model, de e-tron. In 2019 volgt een tweede elektrisch model, een vierdeurs coupé met de naam 'e-tron Sportback'.

Bij Audi Brussels werken zowat 2.500 mensen. De Duitse luxewagenbouwer zei eerder dat hij in de periode 2018-2025 in totaal zowat 600 miljoen euro zou investeren in zijn Brusselse fabriek.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Davey Berckmans

  Ja want ronny biezen da zal echt kloppen 8000€ waar haalde dat jong zet content dat we steun krijgen of ebde liever dat er 2800 man op straat staat ? Kzou tog is wille weten waar ge da haald 8000€ ?

 • Ronny Biesen

  Weet je hoeveel winst Audi maakt en dat ze verleden jaar zo een 8000 euro bruto bonus betaalden aan al hun werknemers? En dan schenken we ze nog 4 miljoen? Hey regering, we hebben blijkbaar geld genoeg, nietwaar?

 • Jos Vanhoedenaghe

  En gaan ze nu ook keurig de juiste belasting betalen heren politiekers?

 • luc baken

  er zijn bedrijven in ons land die geen belastingen betalen maar wel subsidies krijgen , audi investeert veel geld in ons land , waarom zouden zij dan geen recht hebben op subsidies ?

 • Guy muis

  goe zot,allemaal op de rug van de belastingbetaler! zij zullen hun zakken wel vullen en niks te kort komen.