Regering zet Belgische troeven in de verf bij Audi-directie

BELGA
Premier Charles Michel (MR), minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) hebben deze middag een ontmoeting gehad met de grote baas van Audi, Rupert Stadler. De Belgen zetten hun troeven in de verf, maar een beslissing over een nieuw model voor de fabriek in Vorst moet nog vallen.

De productie van het model A1 in Brussel loopt af in 2018, maar over de toekomst daarna -een nieuw model- is er op vandaag nog geen duidelijkheid. Al heeft Audi al meerdere malen verzekerd dat er een opvolger komt. De constructeur plant grote investeringen in onder meer elektrische wagens, maar heeft nog niet gezegd waar dat zal gebeuren.

In de entourage van de premier valt te horen dat de eerste maatregelen van de regering-Michel in de smaak zijn gevallen bij de Audi-top. Zonder het nieuwe beleid zou België naar verluidt geen kans meer gemaakt hebben in de strijd met andere productiesites.

Op het kabinet-Peeters luidt het dat er een open en constructief gesprek is gevoerd. "Het is belangrijk om regelmatig contacten te hebben met grote en kleine spelers van onze economie en industrie".

Volgens een vakbondsbron zou de beslissing in november vallen. Er resten dus nog enkele maanden voor België om zich zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de autobouwer, die in België aan meer dan 2.500 mensen werk geeft.