Peugeot en Fiat willen Europees samenwerken

Peugeot en Fiat willen Europees samenwerken.
Getty Images Peugeot en Fiat willen Europees samenwerken.
Peugeot Citroën en Fiat Chrysler willen Europees samenwerken. De twee automakers willen bijvoorbeeld gezamenlijk investeren in auto's. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het Franse en het Italiaans-Amerikaanse bedrijf hebben al verkennende gesprekken gevoerd, klinkt het.

De twee autoconstructeurs zouden denken aan de ontwikkeling van een gezamenlijk platform. Dat is de basis van de auto, die onder meer bodemplaat en onderstel omvat. Op die manier willen ze de investeringskosten in nieuwe modellen beperken op de zeer competitieve Europese markt.

Peugeot Citroën-baas Carlos Tavares zei eerder deze week al dat zijn bedrijf na de overname van Opel klaar is om nieuwe groeikansen te grijpen. Topman Mike Manley van Fiat Chrysler liet ongeveer tegelijkertijd weten dat hij "zeker zou kijken" naar allianties of fusies als die zijn bedrijf sterker zouden maken.

Peugeot Citroën heeft ook de merken DS, Opel en Vauxhall in portefeuille. Fiat Chrysler heeft ook automerken als Jeep en Dodge in zijn stal.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.