Overname Opel levert autobouwer PSA recordverkoop op in eerste kwartaal

AP
De Franse autogroep PSA, producent van Peugeot- en Citroën-voertuigen, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan een miljoen wagens aan de man gebracht. De recordverkoop is mede te danken aan de overname van Opel vorig jaar. Dat deelt PSA mee.

De groep verkocht wereldwijd 1,05 miljoen auto's, ruim 44 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen was Opel (samen met het Britse zustermerk Vauxhall) nog niet in de cijfers opgenomen. Het automerk werd vorige zomer voor zowat 1,3 miljard euro overgenomen van het Amerikaanse General Motors. 

De PSA-concernomzet bedroeg 18,2 miljard euro, ruim 42 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2017. Opel/Vauxhall was goed voor 4,8 miljard daarvan. 

Zonder rekening te houden met de overname, was er een omzetstijging van meer dan 13 procent voor de merken Peugeot, Citroën en DS.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Ik denk dat de combo, die ik in 2010 nieuw kocht, mijn laatste Opel zal zijn. Zoals PSA de merken aan het overkopen is, rijden we morgen allemaal met een eenheidsworst. Binnen een 5-tal jaar heb ik geen auto meer nodig en gaat die koekendoos buiten.

 • Jos Vanhoedenaghe

  Met onnauwkeurige en onvolledige cijfers en gegevens worden we inderdaad dagelijks om de oren geslagen.

 • Jan Lanclus

  en wat met de winstmarges van al deze merken?

 • Frank De Kinder

  Maar de verkoop van Opel gaat zienderogen achteruit

 • Frank Van Hevel

  zet dan ook eens de verkoopcijfers van opel vorig jaar in het artikel, nu is het artikel niet correct opgesteld. Net zo goed kan de omzet en verkoop gedaald zijn ! Maar wij de lezers mogen die blijkbaar niet weten.