Ook huidige topman Volkswagen aangeklaagd om marktmanipulatie

Herbert Diess.
AFP Herbert Diess.
Ook de huidige topman van Volkswagen heeft een aanklacht aan zijn broek in het dieselschandaal. 

De Duitse justitie heeft Herbert Diess samen met huidig president-commissaris Hans Dieter Pötsch en voormalig topman Martin Winterkorn aangeklaagd vanwege het opzettelijk te laat informeren van beleggers over de financiële gevolgen van de affaire rond sjoemelsoftware.

Op de financiële markten werd geschrokken gereageerd. Het aandeel Volkswagen ging vandaag tussentijds meer dan 2 procent onderuit.

REUTERS11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Heffens

  Zoals hier al vermeld hebben alle automerken gesjoemeld. Het lijkt beetje op afgunst omdat VW het altijd zeer goed heeft gedaan omwille van zijn ontegensprekelijk kwaliteit.

 • Ronald Van Roy

  Als de politiek zegt dat morgen iedereen plots co2 neutraal moet wonen en je lukt er niet direkt in dan ben je dus een ganster en een schandalige mens ? Overleg eens eerst met de betrokken industrie en zie wat rëeel is en wat niet !

 • bob jansens

  eigenlijk is (in Europa) het ganse verhaal van de sjoemelsoftware de schuld van de toenmalige top van de VW-groep, zij hadden gewoon moeten zeggen "onze wagens voldoen volledig aan de uitstootnormen wanneer gemeten zoals voorzien in de in de normen vastgelegde testprocedures".

 • Marc Van der Vloedt

  Het is normaal dat "de palingen" de norm niet kennen of echt willen kennen als hun zakken maar gevuld worden (zittende politiek met hun ambtenaren en zetelende bonzen)

 • Georges Vande Velde

  Iedere Topmam/vrouw van gelijk welk bedrijf moet aangeklaagd worden als er onregelmatigheden vastgesteld worden . Vette lonen en bonussen opstrijken en dan anderen verantwoordelijk stellen moet verleden tijd zijn.