Nissan klaagt oud-topman Ghosn aan

Carlos Ghosn.
AP Carlos Ghosn.
De Japanse autobouwer Nissan heeft weer een nieuwe aanklacht ingediend tegen oud-topman Carlos Ghosn. De reden voor de aanklacht zijn betalingen van in totaal 5 miljoen dollar die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de autobaas er zelf rijker van te worden.

“Zulk wangedrag is volledig onacceptabel”, stelt Nissan in een verklaring. “Daarom verzoeken wij Ghosn een toepasselijke strenge straf te geven.”

Het is de vierde en naar verluidt meest ernstige aanklacht tegen de voormalig topman. Hij werd in november gearresteerd op verdenking van financieel wangedrag en zelfverrijking. Ghosn spreekt alle beschuldigingen tegen.

De gevallen autobaas zit vast in Japan op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken. Begin maart kwam hij op borgtocht vrij, maar werd later weer opgepakt na nieuwe aanklachten tegen hem. Ghosn gaf behalve aan Nissan ook leiding aan Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Van der Vloedt

    Alle bezittingen aanslaan en schadevergoeding laten betalen aan alle werknemers onder hem en zijn gecreëerde piramide en zijn fiscale onkostennota woud ) ! (waarschijnlijk zal hij ook de "code of conduct" van het (auto)bedrijf op meerdere punten geschonden hebben)