Ga naar de mobiele website
^ Top

Nieuwe elektrische Saab verwacht in 2014

belga
National Electric Vehicle Sweden (NEVS), de overnemer van de activa van de failliete Zweedse autobouwer Saab, zal zijn eerste nieuwe model lanceren in 2014. Dat heeft NEVS, een partnerschap tussen het Chinese National Modern Energy Holdings en het Japanse fonds Sun Investment, bekendgemaakt. NEVS meldde dat de overname van de activa rond is, maar gaf geen financiële details.

"We concentreren ons nu verder op de ontwikkeling van een eerste elektrische wagen in het Zweedse Trolhättan", aldus NEVS-voorzitter Karl-Erling Trogen. "Binnen ongeveer anderhalf jaar plannen we onze eerste elektrische wagen te lanceren, die gebaseerd zal zijn op de technologie van de Saab 9-3 en een nieuwe elektrische aandrijving."

De nieuwe Saabs zullen voornamelijk bestemd zijn voor de Chinese markt. "Steeds meer Chinezen kunnen zich een wagen veroorloven. Het wereldwijde aanbod aan fossiele brandstoffen zal echter niet volstaan wanneer al die Chinezen een wagen met verbrandingsmotor kopen. Daarom hebben de Chinezen hoogwaardige elektrische wagens nodig, die wij zullen kunnen leveren", zegt de oprichter van National Modern Energy Holdings Kai Johan Jiang.

De nieuwe wagens zullen de naam maar niet het oude logo van Saab dragen. NEVS verwierf niet het recht om het beroemde logo met een gekroonde rode griffioen te mogen gebruiken.

Saab ging in december failliet, minder dan twee jaar nadat het door het Amerikaanse General Motors verkocht werd aan de kleine Nederlandse sportwagenbouwer Spyker.Meld een bug