Grote besparing bij Porsche: "We zijn van plan de komende drie jaar meerdere miljarden te besparen"

Vooral de Porsche 911 verkoopt goed
Pixabay Vooral de Porsche 911 verkoopt goed
De Duitse sportwagenbouwer Porsche wil miljarden euro's besparen. "We zijn van plan om een programma te implementeren waarmee we de komende drie jaar meerdere miljarden euro's besparen", zei Porsche-topman Oliver Blume in een interview met de kranten Stuttgarter Zeitung en Stuttgarter Nachrichten. Tussen 2019 en 2022 wil het bedrijf twee miljard euro per jaar minder uitgeven.

Een groot deel van de in totaal 6 miljard euro zal bespaard worden door de efficiëntie te verhogen bij de productontwikkeling en productie, en door de kosten van het materiaal naar beneden te halen. Bovendien wil Porsche nieuwe digitale bedrijfsmodellen ontwikkelen, vanwege de hoge kosten en lagere opbrengsten die de e-mobiliteit met zich meebrengen. Zo brengt de verkoop van een elektrisch voertuig 10.000 euro minder op dan die van een wagen met een verbrandingsmotor.

Elektromobiliteit

Volgens de kranten zouden de personeelskosten niet omlaag gaan, en zouden er dus geen banen sneuvelen.

Porsche behaalde in de eerste helft van het jaar een omzet van 12,3 miljard euro, een stijging met vier procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat steeg met 1 procent, tot ongeveer 2,2 miljard euro.

Porsche investeert momenteel miljarden in elektromobiliteit, maar profiteert naar eigen zeggen vooral van de stijgende verkoop van de zeer dure voertuigen zoals de 911 of Panamera. Voor beide modellen heeft Porsche dubbelcijferige groeipercentages opgetekend. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Meer geld voor minder auto, dus. Een bedrijfsbezoek gekregen van Gwendolyn Rutten?

 • Chris De Knop

  eh... goedkopere materialen, dus de porsches worden rommel?

 • rik lagrou

  ten koste van personeel Deze die voorwaarden van Raynair hebben aanvaard in begin zijn medeverantwoordelijk voor minder goed voorwaarden werknemers!

 • Chris Bollen

  Moet Porsche het hele sjoemelschandaal van VW opvangen ofwat ?

 • guido vermeyen

  Verwachten ze misschien een monsterboete ?