Ford schrapt 7.000 banen tegen eind augustus

De Amerikaanse autobouwer Ford gaat tegen eind augustus wereldwijd 7.000 bediendebanen schrappen. Het gaat om ongeveer 10 procent van de bedienden. Dat heeft Ford-topman Jim Hackett vandaag bekendgemaakt in een brief aan het personeel. Zowat 2.400 jobs worden geschrapt in de Verenigde Staten.

Ford zal zijn managementstructuur met een vijfde terugdringen. De autobouwer wil met de ingreep jaarlijks 600 miljoen dollar besparen.

“Om te kunnen slagen in onze competitieve industrie en Ford te positioneren voor een snel veranderende toekomst”, wil de CEO de bureaucratie en kosten terugdringen. De managementstructuur moet met 20 procent krimpen en het aantal lagen in de organisatie moet teruggedrongen worden van 14 tot 9 of minder.

Het banenverlies is onderdeel van een breder herstructureringsprogramma bij Ford. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jaak baens

  België was te duur aan lonen zei men vroeger en nu dan ?

 • Nils De Vriendt

  De kaderleden dachten dat ze veilig waren, ze hebben jaren het aantal werknemers op de vloer verminderd, nu is het hun beurt. Ze zijn met velen, dus er is veel besparingspotentieel.

 • De Korte Johan

  Wat gaan ze toch met al die mensen doen, en de I.A moet nog uit kinderschoenen komen.De serie Humans schets wel een realistisch ? beeld.

 • Kristof Degros

  En de CEO zal uiteraard opslag krijgen omdat hij meer winst kan maken !

 • Katherine Baker

  Waarom snoeien ze niet in hun witte-boorden-lonen ? Dan hoefde er niemand zijn baan te verliezen ....