Ford investeert half miljard in nieuwe Tesla-rivaal

Rivian
Autofabrikant Ford gaat 500 miljoen dollar investeren in Rivian, een start-up voor elektrische auto’s die algemeen wordt gezien als een potentiële concurrent voor Tesla.

Rivian, gevestigd in de Amerikaanse staat Michigan, is van plan tegen het einde van volgend jaar een pick-up truck en een SUV te produceren. Beide modellen worden gevoed door accupacks en zijn ontworpen als luxe voertuigen waarmee wordt gemikt op consumenten die tot nu toe in veel gevallen kiezen voor Tesla. 

Internetgigant Amazon investeerde in februari al 700 miljoen dollar in Rivian. Ford hoopt door het partnerschap versneld een ​​reeks elektrische auto’s en vrachtwagens op de markt te kunnen brengen. Rivian plant naast de twee geplande auto’s volgens onofficiële bronnen nog eens zes nieuwe modellen voor 2025. De Rivians zijn op papier snel, sterk en hebben een enorme actieradius.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • marc werbrouck

    Ford is altijd veel kwaliteit voor weinig geld. Maar komt zelden met newsbreakers. Nu nog beginnen met elektrische opponent tegen Tesla? Begin toch met waterstof!!! Maat Casters: Tesla lijdt trouwens verlies tot en met.

  • Matt Casters

    Een half miljard is wat Tesla elke 2 weken investeert in nieuwe fabrieken, productie lijnen, service centers, R&D,...