Ga naar de mobiele website
^ Top

Ford Genk mag ook Galaxy en S-Max assembleren

De Amerikaanse autobouwer Ford garandeert dat de geplande investeringen in de Genkse fabriek er komen. Dat betekent zo goed als zeker dat de autofabriek naast de nieuwe Ford Mondeo ook de nieuwe S-Max en de Galaxy mag bouwen. Dat zegt ACV-Metea-secretaris Luc Prenen. Volgens de woordvoerder van Ford Genk is er echter nog niets beslist.

De vakbonden bij Ford Genk hadden een ontmoeting met de nieuwe vicepresident van Ford voor Europa, Jeff Wood. Die bevestigde de geplande investeringen in de fabriek vanaf december. "Dat stelt ons gerust dat we ook de nieuwe Galaxy en S-Max zullen mogen bouwen", aldus Prenen. Op vraag van de vakbonden zullen enkele kleinere investeringen zelfs vervroegd worden naar oktober.

De bouw van de twee modellen is wel met zes maanden uitgesteld, wat betekent dat dat normaal zal gebeuren vanaf het najaar 2014. De definitieve toewijzing valt pas in het voorjaar 2013, maar de vakbonden zijn er gerust op dat ze aan Genk zullen worden toegewezen.

Gisteren kregen de bonden al de bevestiging dat Ford Genk ook de nieuwe Mondeo mag bouwen, vanaf oktober 2013. Goed nieuws dus voor de werknemers van Ford die in onzekerheid verkeerden over de toekomst van hun fabriek. "De sfeer op de werkvloer was deze ochtend al wat positiever", aldus Prenen.

Ford zal binnenkort wel een besparingsplan voor de Europese activiteiten aankondigen. De vakbonden verwachten de volgende weken daarover iets te vernemen.

"Nog niets beslist"
De woordvoerder van Ford Genk, Jo Declerq, kan niet bevestigen dat de opvolgers van de Galaxy en S-Max naar Genk komen. Daarover is volgens hem nog niets beslist. Meer details over de besparingsplannen van Ford kunnen nog weken tot maanden duren, luidt het nog.Meld een bug