Ga naar de mobiele website
^ Top

Fiat opent fabriek voor luxemerk Maserati in Italië

epa
De Italiaanse autoconstructeur Fiat heeft vandaag een nieuwe fabriek geopend voor de productie van sportwagens van zijn luxemerk Maserati, in de nabijheid van zijn hoofdkwartier in het Italiaanse Turijn. Fiat-topman Sergio Marchionne zei bij de opening van de fabriek in Grugliasco dat zijn bedrijf geen plannen heeft om andere sites te sluiten in Italië.

Fiat is zwaar getroffen door de teruggevallen autoverkoop in Europa. Marchionne wil daarom meer luxewagens bouwen, die winstgevender zijn. Fiat nam de fabriek over van koetswerkbouwer Bertone in 2009 en paste ze aan voor de productie van de luxewagen Quattroporte en een nieuw kleiner model, de Ghibli.

Marchionne zei vandaag nog dat de Fiat-groep gezond is. In het derde kwartaal realiseerde de groep een winst van 286 miljoen euro. Fiat werd uit de rode cijfers gehouden dankzij sterke prestaties in Brazilië en de Verenigde Staten, waar de groep een controlebelang heeft in Chrysler. Volgens Marchionne zal Fiat in Europa pas vanaf 2015-2016 weer winst kunnen maken. In 2012 zag Fiat de verkoop in Europa met 16,1 procent afnemen in vergelijking met het jaar daarvoor.

De Fiat-groep heeft behalve het merk Fiat ook de merken Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Ferrari en Maserati in portefeuille. Het Amerikaanse Chrysler verkoopt ook de merken Jeep en Dodge.

epa
REUTERS
reuters
reuters
epa


Meld een bug